Saturday 15 June 2013

Italian Ingredients Glossary A - L


A

Abbacchio - Baby Lamb
Acciuga/ Alice - Anchovy
Aceto - Vinegar
Aceto Balsamico -Balsamic Vinegar
Aceto di Vino - Wine Vinegar
Aceto di Vino Bianco - White Wine Vinegar
Aceto di Vino Rosso - Red Wine Vinegar
Acqua di Rose - Rose Water
Affumicato - Smoked
Aglio - Garlic
Agnello di Latte - Suckling Lamb
Agone - Alpine Lake Fish
Agro - Sour
Agrodolce - Sweet And Sour
Aguglia - Needle Fish
Alalunga - Mackerel
Albicocco - Apricot
Alborella - Whitefish
Alice - Anchovy
Alloro -Bay Leaf
Amabile - Sweet
Amanita Cesarea - Imperial Mushroom
Amaro - Bitter
Anatra - Duck
Anatra Domestica - Domestic Duck
Anatra Selvatica - Wild Duck
Aneto - Dill
Anguilla - Eel
Anice - Aniseed
Anice Stellato - Star Anise
Animelle - Sweetbreads
Aragosto - Spiny Lobster
Arancia - Orange
Aromi - Herbs
Arzilla - Flat Fish
Asparago - Asparagus
Asparago Selvatico - Wild Fennel

B

Baccala - Dried Salt Cod
Baccello - Pod
Bacca - Berry
Barbabietola - Beetroot
Barbe di Frate - Friar's Beard
Basilico - Basil
Beccaccia - Woodcock
Beccaccino - Snipe
Besciamella - Bechamel Sauce
Bieta - Swiss Child
Bietola - Swiss Chard
Bisso - Beard (On A Mussel)
Bistecca - Steak
Borrana - Borage
Borragine - Borage
Bottarga - Salted And Dried Grey Mullet/ Tuna Roe
Branzino - Sea Bass
Brodo - Stock
Bulbo - Bulb
Burro - Butter
Bruscandoli - Shoots

C

Cacao - Cocoa
Caccio - Cheese
Caffe - Coffee
Calamari - Squid
Camomilla - Chamomile
Camoscio - Roe Deer
Canderlo - Dumpling
Canestrello - Small Scallops
Cannella - Cinnamon
Cannochio - Mantis Shrimp
Capitone - Large Eel
Capone - Gurnard
Capretto - Kid
Capriolo - Roebuck
Cappasanta - Scallop
Cappero - Caper
Cappone - Capon
Carciofi - Globe Artichoke
Cardo - Cardoon
Carne - Meat
Carne d'Asino - Donkey Meat
Carne di Cavallo - Horse Meat
Carne di Montone - Mutton
Carota - Carrot
Carpa - Carp
Castagna - Chestnut
Castrato - Mutton
Cavallo - Horse
Caviale - Caviar
Cavolfiore - Cauliflower
Cavolino di Bruxelles - Brussel Sprouts
Cavolo - Cabbage
Ceci - Chick Peas
Cedro - Citron
Cereali - Cerials
Cernia - Grouper
Cervello - Brains
Cervo - Red Deer
Cetriolo - Cucumber
Chiodi di Garofano - Cloves
Chiodino - Honey Mushroom
Ciccioli - Crackling
Cicoria - Chicory
Cieca - Glass Eel
Ciliegia - Cherry
Cime di Rapa - Turnip Tops
Cinghiale - Wild Boar
Cioccolata - Hot Chocolate
Cioccolato - Chocolate
Cipolla - Onion
Cipollotto - Scallions, Spring Onions
Cirenga - Sea Bass
Cocomero - Water Melon
Coda di Bua - Oxtail
Coda di Rospo - Monkfish
Colla di Pesce - Leaf Gelatine
Concentrato di Pomodoro - Tomato Paste
Conchiglia di San Giacomo - Pilgrims Scallops
Confettura - Jam
Coniglio - Rabbit
Conserva - Preserve
Coriandolo - Coriander
Corteccia - Bark
Coscia - Leg, Haunch
Costola - Rib
Costoletto - Chop
Contenna - Rind
Cotenna di Maiale - Pork Rind
Cotogna - Quince
Cozze - Common Mussel
Crauti - Herbs
Crema - Cream
Cren - Horseradish
Crespella - Pancake
Crosta - Crust
Crosta di Sale - Salt Crust
Crostacei - Crustaceans
Crusca - Bran
Cumino - Caraway
Cuore - Heart

D

Dado - Stock Cube
Daino - Roe Deer
Dattero di Mare - Date Mussels
Dentice - Dentex, Sea Bream
Diavolicchio - Chilli
Disossare - Bone
Dragoncello - Tarragon

E

Eleta - Morrel Mushroom
Erbe - Herbs
Erbe Aromatiche - Aromatic Herbs
Erbe Selvatiche - Wild Herbs
Estragone - Tarragon
Estratto - Extract

F

Fagiano - Pheasant
Fagiolino - French Beans
Fagiolo - Bean
Famigliola Buona - Honey Mushroom
Faraona - Guinea Fowl
Farina - Flour
Farina di Riso - Rice Flour
Farina di Segale - Rye Flour
Faro - Spelt
Fava - Broad Bean
Fecola di Patate - Potato Flour
Fegatini - Chicken Livers
Fegato - Liver
Fegato di Maiale - Pigs Liver
Fegato di Vitello - Calf Liver
Fegato d'Oca - Goose Liver
Fico - Fig
Fico d'India - Prickly Pear
Finocchietto Selvatico - Wid Fennel
Finocchio - Fennel
Fior di Latte - Cow's Milk Mozzarella
Fiore di Zucca - Courgette Flowersk
Formaggio - Cheese
Formaggio di Pecora - Sheep's Milk Cheese
Formaggio Duro - Hard Cheese
Formaggio Fresco - Soft Cheese
Formaggio Fresco Tipo Ricotta - Curd Cheese
Fragola - Strawberry
Frattaglie - Offal/ Innards
Fresco - Fresh
Frumento - Wheat
Frutta - Fruit
Frutta Secca - Dried Fruit
Frutta di Bosco - Forrest Fruits
Frutta di Mare - Sea Food
Frutta Secchi - Dried
Funghi - Mushroom
Funghi Selvatico - Wild Mushrooms
Funghi Secchi - Dried Mushrooms
Fungo Imperiale - Imperial Mushroom
Fungo Ostrico - Oyster Mushroom


G

Galletto - Young Rooster
Gallina - Hen
Gamberetto - Shrimp
Gambero - King Prawn
Gelato - Ice Cream
Ghiozzo - Goby
Ginepro - Juniper
Giragole - Sunflower
Gnocchi - Dumpling
Grana - Hard Grating Cheese
Grancevola - Spider Crab
Granchio - Crab
Granchio Comune - Shore Crab
Granciporro - Venetian Lagoon Crab
Granelli - Testicles
Granita - Iced Drink
Grano - Wheat
Grano Duro - String Wheat
Grano Integrale - Wholegrain
Grano Saraceno - Buckwheat
Grano Tenero - Wheat
Grano Turco - Maize
Grassetti - Crackling
Grasso - Fat
Grasso del Pesce - Fish Fat
Grissini - Breadsticks
Grongo - Conger Eel
Guanciale - Cured Pigs Cheek

I

In Brodo - In Broth
In Marinata - In Marinade
Indivia - Endive
Insalata - Salad
Insalata Brasiliana - Iceburg Lettuce
Integrale - Wholemeal

L

Lampascioni - Edible Bulbs
Lampone - Raspberry
Lampreda - Sea Lamprey
Lardo - Pork Fat
Latte - Milk
Latte di Bufala - Buffalo Milk
Latte Interno - Full-Cream Milk
Lattemiele - Sweetend Cream
Lattuga - Lettuce
Lauro - Bay Leaf
Lavarello - Whitefish
Legumi - Pulses
Lenticchia - Lentils
Lepre - Hare
Lievito - Raising Agent
Lime - Lime
Limone - Lemon
Lingua - Tongue
Liquirizia - Liquorice
Liquore - Liqueur
Lisca - Fosh Bones
Lombo - Loin
Luccio - Pike
Lumaca - Snails
Lumaca di Mare - Sea Snail
Luppolo - Hops

1 comment:

  1. It's a nice information about the all types of Italian ingredients.It would be best if you add the price structure of that foods.Thanks.

    ReplyDelete